SINT MARTINUS GILDE
VAN HET HEILIG SACRAMENT DOMMELEN
CONVOCATIE

Secretariaat:

Telefoon:
Dommelen:
E-mail:
Convoc.nr.:
Print deze pagina
Servatiusdal 19
5551 CK Dommelen
040 2017767
10 juni 2013
info@sintmartinusgilde.nl
05.13

Aan alle gildenbroeders en gildenzusters,

INTERGILDE KONINGSCHIETEN

Het Intergilde koningschieten is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de koningen van de vijf gilden uit onze gemeente strijden om de titel Koning van Groot Valkenswaard. In de afgelopen jaren werd dit evenement gehouden in een van de dorpskernen die onze gemeente telt, in verband met de wijziging van de Wet Wapens en munitie zijn we terug moeten gaan naar een van de schietterreinen van de gilden van Groot Valkenswaard.
Door het nieuwe roulatiesysteem vindt het evenement dit jaar plaats op ons schietterrein aan de Mgr. Smets- straat 46 in Dommelen. Op zondag 23 juni gaat het van start om 13.30 uur.
Het programma ziet er als volgt uit:

13:30 uur
13:55 uur
14:00 uur
Ontvangst van genodigden en bezoekers op het gildeterrein
Opening door Regerend deken
Aanvang Koningschieten met opening door burgmeester en na afloop de uitreiking van het schild door de burgemeester aan de nieuwe koning

Hierna worden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om ook te schieten. In verband met de veiligheid is het geweer dan in een affuit geplaatst.
Tevens krijgen de ervaren schutters van de 5 gilden in een onderlinge wedstrijd gelegenheid hun kunsten op schietgebied te tonen aan het publiek. Voor de jeugdige deelnemers kan met een lasergeweer worden geschoten en er zal een loterij worden gehouden waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Er is geen optocht, ons gilde komt bijeen -in gilde uniform- om 13.00 uur op het schietterrein, waar we de andere gilden en bezoekers verwelkomen. We wensen alle deelnemers een fijne dag en succes met de wedstrijden.

Met vriendelijke Gildengroet,

De Overheid.